14 May 2024 • Beveiliging, Cybercrime

Waarom zou ik een phishing test doen?

Herkennen de medewerkers van jouw bedrijf een phishing mail die in hun mailbox belandt? Dat is een cruciale vraag. Er worden steeds meer phishing mails verzonden en deze mails zijn steeds moeilijker te onderscheiden van echte mails. Helaas is dit een enorm beveiligingsrisico voor ieder bedrijf. Om deze reden is het goed om dit te testen doormiddel van een phishing test.

Wat is een phishing test?

Met een phishing test kun je in kaart brengen welke medewerkers in staat zijn om een nep mail te herkennen. Websites die als twee druppels water lijken op een platform zoals Microsoft 365 misleiden jouw collega’s en om toegang te krijgen tot jouw bedrijfsdata. Daarom is de vraag van deze blog:

Waarom zou ik een phishing test doen?

95% van de cyberincidenten zijn het gevolg van menselijk handelen. Hier zijn phishing mails een groot onderdeel van. Om het lekken van bedrijfsdata te voorkomen is het erg belangrijk dat medewerkers bewust zijn van de gevaren en mogelijke gevolgen van een phishing mail. Met een phishing test kun je informatie vergaren en/of medewerkers op een speelse manier met de neus op de feiten drukken.

Wil jij een phishing test laten uitvoeren?

Hermac heeft een tool voor een realistische phishing simulatie. Deze tool stellen wij gratis ter beschikking voor onze relaties omdat wij het belangrijk vinden dat jouw collega’s worden getraind op het gebied van cybersecurity.

Vertrouw je een mail niet? Bel er dan altijd even achteraan om deze te verifiëren bij de afzender.

Wil jij een realistische phishing mail sturen binnen jouw onderneming?
Neem contact met ons op het nummer 033-2771990 of mail naar: info@hermac.nl

Auteur
Mike Niekerk
Directeur
Deel

    Onze gewaardeerde partners

    Hermac werkt nauw samen met:

    logo-microsoft