4 July 2023 • Microsoft 365

MFA (Multi-Factor Authentication)

 

“Waarom moet ik nu ineens MFA gebruiken?”

Deze vraag krijgen wij de laatste tijd erg vaak en dat snappen wij. Het inloggen op jouw Office 365 account met alleen een gebruikersnaam is namelijk niet meer van deze tijd! Dit moet verbeterd worden om de veiligheid jouw bedrijfsdata en/of mail te waarborgen.

 

Wat is MFA ?

Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 80% van alle cybercriminaliteit te wijten is aan zwakke of gestolen wachtwoorden, hierdoor wordt het invoeren van alleen een wachtwoord langzaam verledentijd. Door het toepassen van de extra verificatie stap bovenop het wachtwoord wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd om een inbraak tegen te gaan. De komende tijd gaat Microsoft deze MFA (gefaseerd) vereisten bij de inlog op jouw account.

 

“Is MFA dan 100% veilig?”

Helaas niet, ook je mobiele telefoon kan gestolen worden of een crimineel kan inbreken op de back-up van je Authenticator. Is dat realistisch? Dat is altijd maar de vraag, maar de kans dat een account met MFA in verkeerde handen terecht komt is minder dan 0,1 % (Microsoft). Een hacker moet veel meer moeite doen om accounts met MFA aan te vallen. De kosten worden hierdoor veel hoger, wat het ook minder aantrekkelijk maakt voor iemand met verkeerde bedoelingen.

 

Mijn MFA wordt automatisch ingeschakeld, wat nu?

Microsoft voert het vereisten van MFA gefaseerd uit, dit houdt in dat er geen concrete datum is voor jouw omgeving. Hierdoor kunnen wij niet precies aangeven wanneer dit uitgerold wordt.
Op het moment dat jouw Office 365 account om meer informatie vraagt, kun je de MFA instellen. Dit doe je door de Microsoft Authenticator App te downloaden uit de app store, vervolgens kun je de QR code scannen en is MFA ingeschakeld. Na deze stap is jouw account beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord met daarbij een vereiste goedkeuring op je smartphone.

 

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze support afdeling.
Je kunt ons bereiken op het nummer 033-2771990

Auteur
Mike Niekerk
Directeur
Deel

    Onze gewaardeerde partners

    Hermac werkt nauw samen met:

    logo-microsoft