Waarom zou ik een phishing test doen?

Posted by & filed under Beveiliging, Cybercrime.

Herkennen de medewerkers van jouw bedrijf een phishing mail die in hun mailbox belandt? Dat is een cruciale vraag. Er worden steeds meer phishing mails verzonden en deze mails zijn steeds moeilijker te onderscheiden van echte mails. Helaas is dit een enorm beveiligingsrisico voor ieder bedrijf. Om deze reden is het goed om dit te… Read more »

Hermac security check

Posted by & filed under Beveiliging.

De beveiliging en beschikbaarheid van uw ICT omgeving is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. In gesprek met onze relaties krijgen wij regelmatig de vraag: “Hoe hebben wij dat eigenlijk geregeld?” Na het opzetten van een netwerk staat ontwikkeling op security soms ‘stil’, hetzelfde geldt voor de Microsoft 365 tenant waar de veiligheid van… Read more »

Microsoft Business Premium

Posted by & filed under Microsoft 365.

  “Welke Microsoft licentie heb ik nodig?” Microsoft levert een breed scala aan softwarediensten, hiervoor worden Microsoft licenties aangeboden. Het antwoord op de vraag “Welke Microsoft licentie heb ik nodig?” is bijna altijd: Microsoft 365 Business Premium Word jouw server uitgefaseerd omdat jouw applicaties naar de Cloud gaan of wil je het ICT beheer van… Read more »

BackupMyOffice365

Posted by & filed under Back-up, Microsoft 365.

  “Is er geen backup geregeld?” Een aanname die vaak gedaan word is dat Microsoft backups maakt van een Microsoft/Office 365 omgeving. Helaas is het tegendeel waar, er bestaat enkel een vorm van retentie. Met deze retentie kunnen verwijderde bestanden nog 30 dagen hersteld worden. Hierna zijn bestanden echt helemaal weg. Microsoft maakt namelijk geen… Read more »

Sophos endpoint protection

Posted by & filed under Beveiliging.

  “Wij zijn toch goed beveiligd?” Beveiliging van de werkplek is voor iedere onderneming van groot belang. Je wilt er niet aan denken dat de gegevens van jouw onderneming of jouw relaties op straat komen te liggen. Hiervoor heb je een goede bescherming nodig. Al jaren werkt Hermac met de beveiligingsproducten van Sophos, daarbij bieden… Read more »

Werken in de cloud

Posted by & filed under Microsoft Azure.

  “Werken in de Cloud, is dat iets voor ons?” Tegenwoordig is de Cloud niet meer weg te denken en toegankelijk voor iedere ZZP’er en iedereen in het MKB. Werken in de Cloud kan op meerdere manieren, denk hierbij aan Microsoft 365 maar ook aan Azure Virtual Desktop.   Azure Virtual Desktop Met Azure Virtual… Read more »

MFA (Multi-Factor Authentication)

Posted by & filed under Microsoft 365.

  “Waarom moet ik nu ineens MFA gebruiken?” Deze vraag krijgen wij de laatste tijd erg vaak en dat snappen wij. Het inloggen op jouw Office 365 account met alleen een gebruikersnaam is namelijk niet meer van deze tijd! Dit moet verbeterd worden om de veiligheid jouw bedrijfsdata en/of mail te waarborgen.   Wat is… Read more »